Jaktlyckans Kennel

Vår filosofi

Jaktlyckans kennel vill ge dig som hundägare en socialt trygg, stabil, och frisk jaktkamrat.

Vår filosofi med uppfödningen är att en valp som kommer från Jaktlyckans kennel hund naturligtvis i första hand skall vara frisk.

Hunden ska kunna acceptera andra hundar, vara socialt begåvad och vara den allsidiga jakthunden du kan, och ska, förvänta dig av en Kleiner Münsterländer.

Självklart avlar vi bara på hundar som är ”godkända” för avel av Svenska Vorstehklubben.

Våra hundar

Mira,
(Münstersystarnas Duffy)

Mira, (Münstersystarnas Duffy)

Mira, (Münstersystarnas Duffy) är född i februari 2017 och är en fantastisk fin hund. Hon är S VCH, S UCH, hon tävlar i elitklass, och har även ett internationellt CK på utställning. Hon har dessutom gått VJP i Tyskland 2018 och fick där 70 poäng.

Mira är nu som första Münsterländer också Norsk Blodspårchampion, N BSCh. Vid tävlingar i Moss, Norge den 14 och 15 maj 2022 fick Mira ett första pris och kan därmed också kalla sig Norsk Blodspårchampion, N BSCh.

vi har också genomfört Anlagsprovet för Vildsvin på Almunge Hundcenter. Även det provet klarade Mira och blev därmed godkänd hund för vildsvinsjakt. Mira är bara den tredje Münsterländern i Sverige som klarat provet. 

Jag jagar mycket klövvilt med Mira, och på hösten blir det en resa till fjällen. Hon ställer allt vilt som behagar stå. Ena dagen står hon för vildsvin, nästa dag ställer hon en morkulla i skogen. Hon jobbar som en Münsterländer ska göra, dvs med mycket fart och energi söker hon ut såten och stöter djuren ur såten mot skyttarna.

 Hon får också följa med som apporthund på andjakter och riktigt älskar att söka igenom marken för att hitta fågel och komma in med dem till mig. 

Jag använder henne också mycket till eftersök, både trafikskadat och skadeskjutet vilt. Hon räds inte vare sig vildsvin, älg eller rådjur. 

Svea,
(Münsterkullens Pixel)

Svea (Münsterhusets Pixel) är född i april 2018 och är vårt sociala geni. Hon blev S VCH när hon var drygt 10 månader!

Jag jagar mycket klövvilt med Svea också , och på hösten blir det en resa till fjällen. Hon ställer allt vilt som behagar stå. Jag har egentligen mer jagat klövvilt med Svea och inte så mycket fågel. Hon jobbar bra skogen och stöter djuren 400-500 meter med skall.

Hon får också följa med som apporthund på andjakter och riktigt älskar att söka igenom marken för att hitta fågel och komma in med dem till mig. 

Jag använder henne också mycket till eftersök, både trafikskadat och skadeskjutet vilt. Hon är fantastiskt spårnoga och lugn i eftersöken, och räds inte vare sig vildsvin, älg eller rådjur.


Information om uppfödning

Det är många beslut och mycket att tänka på när du väljer att skaffa hund. Vi har sammanfattat lite  information som är viktig för att du ska hitta rätt hund.
Du får också viktig info när man ska bli med valp. 

Inför valpköp

Funderar du på att köpa hund kan du med fördel gå in på Svenska Kennelklubbens hemsida. Där får du mycket information om vad du ska tänka på inför ett hundköp; allt från kostnader till vad du ska tänka på.

Har du landat i att köpa en Kleiner Münsterländer kan du gå in på Svenska Vorstehklubbens hemsida.  Där hittar du alla planerade parningar. Dels finns en A-lista där alla parningar som följer SKK och SVk riktlinjer och rekommendationer. Sedan finns en B-lista. Där hittar du hundar där ägaren kanske inte lagt så mycket tid på att meritera sin hund, men det kan vara bra parningar ändå. För att vara på den säkra sidan i val av valp kan det vara bra att försäkra sig om att uppfödaren är medlem i SKK och SVK.

Jaktlyckans syn på uppfödning

Jaktlyckans kennel vill ge dig som hundägare en socialt trygg, stabil, och frisk jaktkamrat.

Vår filosofi med uppfödningen är att en valp som kommer från Jaktlyckans kennel naturligtvis i första hand skall vara frisk både fysiskt och mentalt, socialt fungerande samt ha starkt jaktligt driv för att kunna bedriva allsidig jakt.

Hunden ska kunna acceptera andra hundar, vara socialt begåvad och vara den allsidiga jakthunden du kan, och ska, förvänta dig av en Kleiner Münsterländer.

Självklart avlar vi bara på tikar som är ”godkända” för avel av Svenska Vorstehklubben.

Mira och Hero är nu parade valpar beräknas i början av april 2023

Nu är det klart!! Den planerade parningen mellan Mira Münstersystrarnas Duffy ,och Hero vom Keilerwald är genomförd. Hero är en fantastisk hund med utmärkta jaktliga och friska linjer. Han har gått utmärkt på prov i Tyskland med fantastiska resultat. Hans linjer ger tydliga tecken på en utmärkt social, frisk hund med mycket energi och fantastiska jaktegenskaper.

Om allt går enligt plan föds valparna i början av april 2023 och kan levereras i början av juni.

Parningen är ”godkänd” av både det svenska och tyska avelsrådet och följer därmed både Tyska och Svenska Kennelklubbens samt Svenska Vorstehklubbens och Tyska Kleiner Münsterländerklubbens riktlinjer och regelverk.

Du kan även läsa mer om våra hunder och om vår kennel här.